Κυριακή 20 Ιουνίου 2010

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΑΤΡΑ 21-25 ΙΟΥΝΙΟΥ

Έναρξη:
Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Λήξη:
Παρασκευή, 25 Ιουνίου 2010 στις 9:00 μ.μ.
Τοποθεσία:
Επιστημονικό Πάρκο Πατρών

Περιγραφή

Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών θα διοργανώσει από τις 21 έως τις 25 Ιουνίου 2010 την ετήσια αναπτυξιακή δράση του «Εβδομάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας». Η Εβδομάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΕΚΕ) διοργανώνεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια και έχει σκοπό να αναδείξει το επιστημονικό και ερευνητικό έργο που παράγεται στην περιοχή, δημιουργώντας παράλληλα τις κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξή της μέσα από το τρίπτυχο Γνώση + Έρευνα-Καινοτομία+Επιχειρηματικότητα.

Στη σύγχρονη κοινωνία της ...........πληροφορίας και της γνώσης, η επένδυση στην έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα ανάπτυξης, προόδου και διασφάλισης ενός καλύτερου επιπέδου ποιότητας ζωής μέσα σε ένα έντονα ανταγωνιστικό επιχειρηματικό και οικονομικό περιβάλλον.
Το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών συνεισφέρει σημαντικά τα τελευταία χρόνια στην ανάπτυξη της περιοχής, υποστηρίζοντας τη δημιουργία και την ανάπτυξη μικρών, καινοτόμων και τεχνολογικά προηγμένων επιχειρήσεων οι οποίες φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του, ενώ παράλληλα υλοποιεί ερευνητικά και αναπτυξιακά ευρωπαϊκά και διεπεριφερειακά έργα σε συνεργασία με περιφερειακούς φορείς από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Στο πλαίσιο της φετινής Εβδομάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΕΚΕ), έχουν επιλεγεί η Πληροφορική και η Ενέργεια-Περιβάλλον σαν κύριες θεματικές ενότητες, χωρίς να αποκλείονται και άλλοι ενδιαφέροντες τομείς δραστηριότητας. Στόχος είναι να παρουσιασθούν επιστημονικά αποτελέσματα, επιτεύγματα, καλές πρακτικές, δράσεις και συνεργασίες που συνδέουν την έρευνα και την καινοτομία με την επιχειρηματικότητα. Η παρουσίαση ερευνητικών αποτελεσμάτων, έργων και εργαστηρίων, περιπτώσεις αξιοποίησης εφαρμοσμένης έρευνας (εταιρείες Spin-off, θερμοκοιτίδες), επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, μεταφορά τεχνογνωσίας και θεματικές συζητήσεις (round table discussions) εμπλεκόμενων φορέων θα περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κάθε θεματικής ενότητας.

Στην Εβδομάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν οι Οργανισμοί Δημιουργίας Γνώσης της Περιφέρειας (Πανεπιστήμια & Ερευνητικά Ινστιτούτα), επιχειρήσεις, εκπρόσωποι θεσμικών φορέων όπως το ΤΕΕ, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τα Επιμελητήρια.

Έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στις θεματικές συζητήσεις εκπρόσωποι από την Κυβέρνηση, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Επιχειρηματικό Κόσμο για ζητήματα που αφορούν (ενδεικτικά):
• Tη στρατηγική και τη συμβολή της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας στην ανάπτυξη της περιοχής
• Τους στόχους για την «Ευρώπη 2020»
• Την ενεργειακή & περιβαλλοντική πολιτική.

Περισσότερες πληροφορίες και στοιχεία επικοινωνίας θα αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών στη διεύθυνση http://www.psp.org.gr/Innovation-Week/

Συνημμένα σας αποστέλλουμε το πρόγραμμα κάθε ημέρας.
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το

Τηλ.: +30 (2610) 911.550
E-mail: agoti@psp.org.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου